[./wie_zijn_wij.html]
[http://www.assistentiehond.nl/]
[http://www.ingridvrakking.nl/]
[http://www.trainingscentrumvrakking.nl/]
[http://www.goldendoodle.nl/]
[./onze_doelgroep.html]
[./index.html]
[./pgb.html]
[./links.html]
[./onze_teams.html]
[./autisme.html]
[./in_het_nieuws.html]
[./contact.html]
[./copyright.html]
[./ass_therapie.html]
[./asstherapie2dpaard.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
Wie zijn wij?
Trainingscentrum Vrakking en Partners stelt zich tot doel de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren met als hulpmiddel hiervoor een dier. In het trainingcentrum is ook Stichting Assistentiehond Nederland gevestigd. Deze stichting heeft als doelstelling het opleiden van persoonlijke assistentiehonden voor mensen met een motorische beperking.
 Het ontstaan

De eigenaar van Trainingscentrum Vrakking en Partners is Ingrid Vrakking. Zij is in 1998 gestart met reguliere gehoorzaamheidscursussen voor huishonden en communicatie- en teambuildingtrainingen voor bedrijven, waarvoor honden in opleiding ingezet worden. Tijdens de cursussen kregen instructeurs regelmatig te maken met cursisten met een motorische beperking. Dit leidde ertoe dat Stichting Assistentiehond Nederland (SAN) in 2003 werd opgericht.

Sinds 2007 is het trainingscentrum gestart met een specifiek begeleidingsprogramma voor kinderen met een stoornis in het autistisch spectrum. In dit ASS-therapie programma worden deze kinderen met een hond of paard geholpen bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden en leren zij omgaan met hun angsten. Aan de hand van de vaardigheden van het kind wordt een persoonlijk begeleidingsplan opgesteld.
Bij de begeleiding zetten wij voornamelijk goldendoodles in. Door hun uitzonderlijke karakter en de vrijwel anti-allergische vacht zijn deze honden zeer geschikt voor het ASS-therapieprogramma. 

  
Ingrid Vrakking