[http://www.goldendoodle.nl]
[./links.html]
[./in_het_nieuws.html]
[./wie_zijn_wij.html]
[./onze_doelgroep.html]
[./index.html]
[./pgb.html]
[./onze_teams.html]
[./autisme.html]
[./contact.html]
[./copyright.html]
[./ass_therapie.html]
[./asstherapie2dpaard.html]
[./asstherapie2dhond.html]
[Web Creator] [LMSOFT]
ASS Begeleiding Hond
Kunnen honden iemand een beter gevoel geven?
Ja, dat kan zeker! Met de juiste begeleiding kunnen fantatische resultaten geboekt worden.
De ASS-begeleidingshond wordt een maatje waarbij het kind zijn emoties kan leren uiten. De hond wordt qua gedrag specifiek op het kind geselecteerd, zodat ze een optimaal team vormen.
  
De ASS-begeleiding helpt kinderen met een stoornis in het Autistisch Spectrum. De begeleiding reikt het kind handvaten aan om een brug te slaan naar onze drukke, snelle en vooral veeleisende maatschappij. Hierdoor kan het kind zich makkelijker handhaven.
De resultaten die wij eerder bij collega’s in Amerika en Ierland gezien hebben bij kinderen met ASS raken ons emotioneel. Daarom zijn wij ons eigen programma gestart. En met succes. Ingrid Vrakking, oprichtster van het ASS-programma: "Het is prachtig om een kind zo te zien veranderen. Als wij door de inzet van zo’n prachtige hond zien dat het kind zich op allerlei gebieden beter ontwikkelt, dan zijn wij hier in het trainingscentrum heel gelukkig met onze inzet”.

Welke honden zijn geschikt?

We gebruiken voor de ASSbegeleidingshonden een onder andere een speciaal ras: de Goldendoodle. We hebben voor deze hond gekozen vanwege zijn stabiele, betrouwbare en ook zeer werkwillige karakter, zodat kinderen succes kunnen behalen bij het trainen van deze honden. Daarnaast nodigt deze hond met zijn lieve uitstraling kinderen uit om contact te leggen. Ook onhandige en wat hardere knuffels vindt de hond niet erg. Voor meer informatie over de goldendoodle, kijk op www.goldendoodle.nl.
Wanneer er een herplaatsbare hond beschikbaar is met vergelijkbare karaktereigenschappen, gunnen wij het dit dier ook om samen met een kind een fantastisch team te worden.